ADAS & Autonomous Vehicles USA is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Sep 25
Show Filter
8:00am - 9:00am 60 mins
Registration
9:00am - 9:15am 15 mins
Chaiperson's Opening Remarks

Prototype to Production - what the real world cares about

Prototyping a system almost seems quick and easy compared to productising it for the real world. In this session we discuss how you can ensure the safety and security of the systems in a world with emerging legislation, as well as options for iterating towards the perfect customer experience.

  • Matt Jones - Chief Systems Architect, Wind River Systems; Product Marketing Lead, GENIVI Alliance, Wind River Systems
9:15am - 9:40am 25 mins
Using UX design to increase ADAS safety
  • Many drivers may be aware of the ADAS features they have, but they may still not have an adequate understanding of what they do or how they work
  • The implementation of ADAS features varies vastly across OEMs, and these differences may affect their discoverability and usability
  • Come to learn how Iterative Design and Usability Testing can help ensure a safe, understandable, and usable final product
  • Susan Shaw - Senior Engineer – HMI/UX, Hyundai-Kia America Technical Center
  • David Mitropoulos-Rundus - Senior Engineer, User Experience, Usability and Driver Distraction, Hyundai-Kia America Technical Center, Inc.
9:40am - 10:00am 20 mins
UX panel discussion
  • Mark Boyadjis - Global Technology Lead | Automotive Advisory Services, IHS Markit
  • Susan Shaw - Senior Engineer – HMI/UX, Hyundai-Kia America Technical Center
  • Shyamala Prayaga - User Experience Evangelist, Ford Motor Company
  • David Mitropoulos-Rundus - Senior Engineer, User Experience, Usability and Driver Distraction, Hyundai-Kia America Technical Center, Inc.
10:00am - 10:45am 45 mins
The evolving interior
  • The level 5 autonomous vehicle will not be oriented around the driver. This leaves room for unlimited possibilities for car configurations.
  • Going beyond the scope of imagination- see how next generations’ UX designers see the future and what additional capabilities will be available in the next generation of vehicles.
  • Infotainment doesn’t have to be limited to traditional audio-visual offerings- a look at the visionary offerings which will be available in the cars of the future. 
  • Mark Boyadjis - Global Technology Lead | Automotive Advisory Services, IHS Markit
  • David Byron - Manager, Design + Innovation Strategy, Sundberg Ferar
10:45am - 11:15am 30 mins
Networking coffee break
11:15am - 11:35am 20 mins
AV 3.0
  • An overview of the NHTSA Automated Vehicles 3.0 legislation and what hot topics are being debated to create a regulatory framework.
  • A look at how overcoming regulatory issues has unified competitors towards a common goal and fostered collaboration.
  • Find out how different elements of the supply chain will be impacted by proposed and impending legislation.
  • Suneel Gupta - Shareholder, Baker, Donelson, Bearman, Caldwell & Berkowitz, PC
11:35am - 12:25pm 50 mins
The new regulatory environment and its contributing factors
  • When the driver is removed, who is liable for the actions of the car? Will the private owner, fleet operator or mobility platform take on the liability?
  • Florida has passed new legislation which doesn’t require a driving licence to be registered to an autonomous car. Find out what went into passing this legislation and what it means for testing in the Sunshine State.
  • A deeper look at the ethical dilemmas relating to the decision making of an autonomous vehicle and why there needs to be a unified approach from across the automotive supply chain. 
  • Sam Abuelsamid - Senior Research Analyst, Navigant Research
  • Jennifer Tisdale - Director, Connected Mobility & Infrastructure, GRIMM
  • Jennifer Dukarski - Emerging Technology, IP and Media Litigation Attorney, Butzel Long
  • Katie Flury - Government Consultant, Gray Robinson
  • Suneel Gupta - Shareholder, Baker, Donelson, Bearman, Caldwell & Berkowitz, PC
12:25pm - 12:45pm 20 mins
Tech presentation
12:45pm - 2:00pm 75 mins
Networking Lunch
2:00pm - 2:30pm 30 mins
Sensor capability, innovation and solutions
  • Sensors are coming down in cost, but when will the price drop enough for mass produced individual affordable vehicles to be able to be fitted with them.
  • Lidar, radar and video cameras battle it out to take centre stage on the autonomous vehicle- which OEMS favour which technology and why?
  • A look at ground penetrating radar, improving beam steering and utilising point clouds to the maximum capability.  
2:30pm - 2:50pm 20 mins
V2X: Cellular vs DSRC
  • Cellular based V2X is newer and promising more capability, DSRC is older but more tested and better understood. Overview the pros and cons of both systems for connecting cars.
  • Discussion of adoption preferences of LTE-V vs DSRC.
  • Sharing sensor information between vehicles increases awareness and has great potential for safety benefits.
  • Radovan Miucic - Technical Fellow and a Team Lead, Changan US R&D Center, Inc.
2:50pm - 3:10pm 20 mins
Tech presentation
3:10pm - 3:30pm 20 mins
Networking coffee break
3:30pm - 4:20pm 50 mins
Cybersecurity- mitigating risk from a data and weaponization perspective
  • Understand the technology and solutions available to encrypt the data both inside the vehicle and when transferring to the cloud and how companies from across the ecosystem are teaming up to address this issue.
  • A closer look at new areas of risk such as the personal information which infotainment systems will hold. How can these be protected?
  • Hacking into the control systems of a vehicle can grant the intruder complete control. Find out how hackers can use bugs in the code to gain control over a vehicle.
  • Encryption is not the only way to protect against these threats- learn what other precautions can be taken to ensure that autonomy remains safe.
  • Faye Francy - Executive Director, Auto-ISAC
  • Kristie Pfosi - Senior Manager Automotive Cyber Security, Mitsubishi Electric Automotive America
  • Gloria D’Anna - Author "SAE CyberSecurity for Commercial Vehicles", Ford Motor Company
  • Michael Westra - Technical Leader/Manager, Connected/In-Vehicle Embedded Security, Ford Motor Company
4:20pm - 4:30pm 10 mins
Chairperson’s closing remarks
4:30pm - 5:30pm 60 mins
End of conference