Connected Fleets USA is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 12
Show Filter
8:00am - 9:00am 60 mins
Registration opens
9:00am - 9:15am 15 mins
Welcome from TU Automotive
9:15am - 9:20am 5 mins
Chairperson’s opening remarks
11:15am - 12:00pm 45 mins
Networking refreshment break
12:00pm - 12:50pm 50 mins
Info
Session 2: new paradigms- autonomous, electrification, MaaS
PANEL: Is the autonomous fleet a distant dream or a near reality?
  • Jim Mele - CV Analyst, Wards Intelligence
  • Justin Shroeder - Director, Connected and Autonomous Vehicles, Rousch
  • What are the technical challenges which need to be overcome to refine platooning and unlock the maximum efficiency improvements for the trucking industry?
  • Autonomous technology is likely to be implemented in fleets before personally owned vehicles- how can the industry prepare for this change?
  • What is the roadmap to a reality where trucking fleets are totally autonomous?
12:50pm - 1:15pm 25 mins
Info
Session 2: new paradigms- autonomous, electrification, MaaS
Dynamic mapping of roadway health and safety conditions using artificial intelligence
  • Yichang (James) Tsai - Professor, Georgia Institute of Technology
  • How can fusing and intelligent technologies improve truck driver routing efficiency and overall fleet safety by leveraging the sensor data already available?
  • How can accidents be reduced and routing improved using a dynamic mapping of roadway health and obstacles?
  • How will smart applications be able to update the speed map using automatic detection and predict safety on curved roads? A look at the new technology which goes into these developments.
1:15pm - 2:45pm 90 mins
Session 2: new paradigms- autonomous, electrification, MaaS
Networking lunch break
2:45pm - 3:45pm 60 mins
Info
Session 2: new paradigms- autonomous, electrification, MaaS
PANEL: Fleet electrification: the key to increasing efficiency?
  • Leavy B. Morgan II - Consulting, Spirit of Detroit Motorsport
  • Maria Neve - Board of Directors, NAFA Fleet Management Association
  • Jim Mele - CV Analyst, Wards Intelligence
  • The business case for turning to EVs- not only do EVs reduce carbon emission but they present a significant opportunity for improving fleet efficiency.
  • What strategies are being developed to overcoming the challenge of parking and charging?
  • A closer look at hybrid upfit of new and existing 5, 6, and 7 commercial trucks?
  • A details look at fleet use cases and their specific considerations when it comes to relying more heavily on EVs- considering freight, last mile delivery, enterprise and supply chain management.
3:45pm - 4:30pm 45 mins
Session 2: new paradigms- autonomous, electrification, MaaS
Networking refreshment break
4:30pm - 5:10pm 40 mins
Info
Session 2: new paradigms- autonomous, electrification, MaaS
Mobility as a service (Maas)- the evolving fleet
  • Felipe Smolka - Executive Vice President of Transformation, LeasePlan USA
  • Greg Shay - Senior Director of Business Development, Getaround
  • What are the challenges of switching from a landscape where people own personal cars, to a shared mobility reality?
  • There are several key issues which need to be addressed before the next generation of MaaS can be implemented- parking, fuel costs, insurance, ownership, to name a few.
  • How can technology be leveraged for managing a shared fleet?
5:10pm - 5:30pm 20 mins
Info
Session 2: new paradigms- autonomous, electrification, MaaS
The impact of telematics for lot management and dealers
  • Nicola Zingraf Bolton - Telematics & Strategy Consulting for Transport & Logistics, Bolton Consulting
  • How have connected lot management offerings developed and what is the value proposition for dealers?
  • Managing inventory and monitoring vehicle health are pivotal for dealers- how is connectivity impacting these requirements?
  • As telematics applications develop at rapid pace, how can dealers stay ahead of the curve in ensuring this technology is being utilised effectively?
5:30pm - 6:30pm 60 mins
End of day 1 and networking drinks reception
8:00am - 9:00am

Registration opens

More
9:00am - 9:15am

Welcome from TU Automotive

More
9:15am - 9:20am
Chairperson’s opening remarks

Chairperson’s opening remarks

More
Showing of Streams
11:15am - 12:00pm

Networking refreshment break

More
Showing of Streams
5:30pm - 6:30pm

End of day 1 and networking drinks reception

More