KNect365 Automotive and TU-Auto are part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jan 07
Show Filter
7:30am - 8:50am 80 mins
Registration, Exhibition & Networking Welcome Refreshments
8:50am - 8:55am 5 mins
Welcome & Introduction from TU-Automotive
8:55am - 9:00am 5 mins
Chairperson’s Opening Remarks
  • Speaker Scott McCormick - President, Connected Vehicle Trade Association
9:30am - 9:50am 20 mins
Amazon Presentation
  • Speaker Arianne Walker - Chief Evangelist for Alexa Auto, Amazon Alexa
9:50am - 10:20am 30 mins
How to Use Data to Optimize Business Strategy and User Experience

AVs are not only growing in complexity but so is the amount of data required. This panel will challenge and review the different technologies and techniques for on and off-board data processing.

  • Utilizing data to inform your business strategy from R&D, testing to identifying new services and business models
  • How to ensure compliancy with everchanging global data standards from GDPR to cybersecurity. What role will local data centers and partnerships have in managing a global data exchange within regulations?
  • Applying technology & methods such as AI and ML to deliver a great user experience from intuitive, useful ADAS applications to personalized features and settings
  • Speaker Jeffrey Banks - Head of Global Data Governance, Policy and Standards, General Motors
10:20am - 10:50am 30 mins
How to Carve Out New and Recurring Revenue Streams Using Connected Car Data

Connected cars open up a world of opportunity to transform the driving experience, save lives and build customer loyalty. This presentation will show you how by blending simple, secure and trusted access to connected car data with voice-based driver services, you can carve out new, recurring revenue streams today and in the future.

10:50am - 11:20am 30 mins
Networking Refreshment Break
11:20am - 11:50am 30 mins
The Autonomous Vehicle – Are We Nearly There Yet?

With so many technology companies and automakers investing and building its self-driving tech, are we really ready for Level 4 or 5 autonomy? 

  • Dissecting the realities of sensor development – Radar, Camera, LIDAR – plus the software “brain”, namely AI and neural networks. How to identify gaps and move to Level 4
  • Identifying the challenges in testing and validation of ADAS and AVs and how to ensure safety through increased rigorous testing such as HIL (Hardware in the Loop) and SIL (Software in the Loop)
  • Who’s the market leader? Examine the latest projections and understand who’s leading the full autonomy race and why their tech and strategy is the most effective
  • How does automation technology begin to fit within the transforming mobility ecosystem? Examining the steps necessary to enhance successful adoption of the evolving technology
  • Speaker Bryan Reimer Ph.D - Research Scientist, MIT
  • Speaker Bryn Balcombe - CSO, Roborace
  • Speaker Joe Fabbre - Director, Platform Solutions, Green Hills Software
  • Moderator Grayson Brulte - Co-Founder / President, Brulte & Company
11:50am - 12:20pm 30 mins
A Risky Ride? Cybersecurity for Connected Cars

Many cybersecurity techniques focus on securing the perimeter of critical computer systems and recovering in the event of failure. In this talk we’ll take a new perspective on building safe and secure systems.

  • Speaker Joe Fabbre - Director, Platform Solutions, Green Hills Software
12:20pm - 1:55pm 95 mins
Networking Lunch
1:55pm - 2:20pm 25 mins
Case Study – How Cross-Industry Collaboration on Autonomous Fleets for New Urban Logistics can Increase Safety, Efficiency and Reduce Cost
  • Using the collaboration between retail and automotive as a case study, find out how cross industry working is developing autonomous fleets to achieve improved safety, efficiency and cost savings
  • Understand the day to day operations and technology behind autonomous fleets to identify the ecosystem partners that will help deliver these solutions
  • Discover the impact of autonomous ridesharing fleets on car ownership and find out how to adapt the traditional automaker business model to identify future customers
  • Speaker Dan Langford - Innovation Director, Nevada Center for Advanced Mobility, Nevada Governor's Office of Economic Development
2:20pm - 2:50pm 30 mins
Electric-Mobility: Increasing Adoption

EVs have different adoption rates influenced by a wide range of factors from regulation to performance. Explore the wider picture of EV adoption and the new trends in electrification.

  • Break the charging barrier – How to plan the ideal charging infrastructure whilst exploring the realities and potential of new tech such as Wireless Electric Vehicle Charging (WEVC)
  • How to plot the e-mobility ecosystem - from OEM to energy providers - to build the right partnerships for development and implementation of electric mobility
  • What is the future of battery tech and the implications of faster charging, increased energy density, cycle life and low leakage on battery development
  • Moderator Dominique Bonte - Vice President & Practice Director, ABI Research
  • Speaker Roger Atkins - Founder, Electric Vehicles Outlook
2:50pm - 3:20pm 30 mins
The Hybrid Mobility Services

This presentation will look at technology solutions that power the most successful shared mobility businesses in the world. Free-floating, round-trip, peer-to-peer carsharing, ride-hailing, hybrid services or autonomous mobility pilots: all models are hitting the streets with the flexible SaaS mobility solution.

  • Speaker Alex Thibault - General Manager, Vulog
3:20pm - 3:50pm 30 mins
Mobility – How to embrace Multimodal for Optimal Consumer Choice

Explore how the latest external trends (urbanization and government intervention) and internal trends (electrification and autonomous drive systems) have led to a change in how people move from A to B.

  • The Modal Shift: Discover how bikes, mopeds and scooters are reshaping transportation and whether dockless sharing platforms are accelerating the trend. Is it time for regulation?
  • Explore the role of the vehicle in a multimodal transportation systems from shared first/last mile solutions from suburb stations to shared pick-up services
  • How to deliver multimodal mobility as a service in an efficient and user-friendly way using the best user interface, apps and payment systems
  • Moderator Stacey Randecker - Co-Host, The Flying Car Show
3:50pm - 4:20pm 30 mins
Networking Refreshment Break
4:20pm - 4:50pm 30 mins
Smart Cities: Opportunity or Threat? Building Tech and Partnership for New Mobility

Are smart, low-emission cities the end of the automotive or are they an opportunity for new products, services and business models?

  • Examine tech, partnership and needs when implementing smart mobility pilots in order to identify and integrate new products and solutions in the smart city context
  • Get to grips with smart city infrastructure e.g. how roads can be utilized to enhance ADAS functionalities, CAV capabilities and safety, plus what data can be exchanged with vehicles
  • Case Study: Learn how Nevada is working to create a safe, inclusive, user friendly and resource efficient community through industry and community partnerships
  • Speaker Tina Quigley - General Manager, Regional Transportation Commission of Southern Nevada
4:50pm - 5:20pm 30 mins
Implementing Hyper Connectivity – 5G, DSRC & CV2X

Connectivity is a critical element for CV’s and AV’s, they use wireless signals to communicate with other vehicles and the infrastructure. Create a realistic map for the network required for AV’s and smart mobility.

  • Some OEM’s embrace 5G, others DSRC. Which of these technologies will prevail? Understand the merits of these spectrums and implications on your product strategy
  • Hear from professionals representing leading global OEM’s that have taken different approaches to connected vehicle tech and understand the pros and cons
  • Explore the costs, coverage and rollout implications of 5G vs DSRC and debate whether the technology reached a point where policymakers can proceed with one over another
  • Speaker Scott Belcher - President & CEO, SFB Consulting
5:20pm - 5:50pm 30 mins
Chairman's Summary and closing remarks
  • Speaker Scott McCormick - President, Connected Vehicle Trade Association
5:50pm - 7:20pm 90 mins
Networking Drinks Reception