KNect365 Automotive and TU-Auto are part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 05
Show Filter
Showing of Streams
10:55am - 11:40am
Info

Networking and Coffee Break

More
Showing of Streams
1:00pm - 2:20pm

NETWORKING LUNCH & EXHIBITION

More
Showing of Streams
Showing of Streams
5:55pm - 7:55pm

Networking Drinks Reception

More
8:30am - 8:40am 10 mins
Chairperson's Welcome
8:40am - 9:15am 35 mins
Info
Revolving Analysts: The Ultimate C.A.S.E. Study
  • Roger Lanctot - Director, Automotive Connected Mobility, Strategy Analytics
  • Denis Cosgrove - Principal Commercial Solutions, Booz Allen Hamilton
  • Michael Ramsey - Research Director, Gartner
  • Mark Boyadjis - Global Technology Lead | Automotive Advisory Services, IHS Markit
  • Viktor Irle - Founder, EV Volumes

Five leading analysts covering connectivity, mobility, cybersecurity and electrification take the stage for 7-minutes each in a fast-paced session revealing latest market trends, forecasts and opportunities for OEMs and automotive service providers.

9:15am - 9:40am 25 mins
Info
Evolve or Die: Understanding the Next Stage for Mobility
  • Rich Strader - Vice President, Mobility Platform and Products, Ford Motor Company
  • Gavin Sherry - CEO, Autonomic

Today municipalities and corporations demand mobility solutions that incorporate all their transit modes – not just specific manufacturers or specific vehicle types. How can your organization evolve to support this demand? In this session you’ll learn:

  • How to leverage open APIs and multi-OEM mobility platforms
  • How to support multi-modal transportation and the rapidly growing demand for last mile e-mobility
  • How to map out partnerships that bring your services to new customer segments and uncover new use cases for autonomous vehicles
9:40am - 10:05am 25 mins
Keynote Presentation by Luxoft
10:05am - 10:30am 25 mins
Info
Future Gazing – Setting the Agenda for Digital Automotive Services
  • Speaker Martin Rosell - Managing Director, WirelessCar

Find out what WirelessCar’s connected services can do to digitize cars, enable seamless business flow as well as smart, fast and relevant B2C services looking forward.

10:30am - 10:55am 25 mins
Info
Fireside Chat – How to Successfully Converge Mobility and Autonomy
  • Stephen Lesh - Head of Hardware Engineering and Vehicle Programs, Uber ATG
  • Interviewer: Roger Lanctot - Director, Automotive Connected Mobility, Strategy Analytics
  • Use cases drive business models, value chains, and strategic decisions - discover how the most prominent use cases are developing to help navigate and stay ahead of upcoming change
  • Why use case should be the first fundamental question to steer development on policy, software and hardware and how to get critical answers to questions such as where the vehicle will operate? Who owns the vehicle? What is being transported?
10:55am - 11:40am 45 mins
Info
Networking and Coffee Break
11:40am - 11:45am 5 mins
Chairperson's Welcome
  • Scott McCormick - President, CVTA
11:40am - 11:45am 5 mins
Chairperson’s Welcome
  • Mark Boyadjis - Global Technology Lead | Automotive Advisory Services, IHS Markit
11:40am - 11:45am 5 mins
Chairperson's Welcome
11:40am - 11:45am 5 mins
Chairperson's Welcome
11:45am - 12:10pm 25 mins
Presentation by SiriusXM
11:45am - 12:10pm 25 mins
The Future of Automotive UX
  • Tero Koivu - COO, Head of Products and Services, Rightware
11:45am - 12:10pm 25 mins
Info
V2X and GNSS High Precision for the Automated Driving Experience
  • Speaker Thomas Nigg - Senior Director Product Strategy, u-blox
  • Discover how V2X and high precision GNSS are collaborating to build a more coherent system for mapping and localisation 

  • Learn the technical requirements required for heightened accuracy in urban environments 

  • Review the importance of safety and high-integrity GNSS in automated driving

11:45am - 12:10pm 25 mins
Presentation from Irdeto
12:10pm - 12:35pm 25 mins
Keynote Presentation by Verisk
  • Saurabh Khemka - Senior Vice President and General Manager, IoT/Telematics, Verisk
12:10pm - 12:35pm 25 mins
Info
UX, AI and the Next Generation Assistants
  • Nada Jiddou - Sr. Manager Global Connectivity - Enterprise & Emerging IT, Ford Motor Company
  • Andy Gellatly - Principle Technical Fellow - User Experience, General Motors
  • Miro Remecky - Chief Commercial Officer, Sygic
  • Moderator: Chris Schreiner - Director of Syndicated Research, Strategy Analytics
  • Understanding the Human element - evaluating the user experience with next generation assistants 

  • How far beyond voice should we be going? 

  • How can we create more humanized in-car interactions?  

12:10pm - 12:35pm 25 mins
Info
A Scenario-Based Approach for Verification, Validation and Homologation of Highly Automated Vehicles
  • Kai Voigt - Executive Vice President, AVL Test Systems

There is common agreement that validation of SAE Level 4 and 5 (highly automated vehicles) systems based on miles driven is neither feasible nor economical. Moreover, testing on public roads has severe limitations and hazards. A comprehensive scenario-based verification and validation methodology is needed in order to ensure safety in the entire operational design domain. We will present a complete and systematic approach to generate operational scenarios, create the relevant test cases and execute testing and homologation of automated driving functions in combined virtual and real road environments.

  • A comprehensive scenario-based verification & validation framework to ensure safety of autonomous vehicles
  • A holistic approach from virtual (model based) to road testing
  • Correlation of virtual and real world to ensure reliable test results
  • Legislative and homologation considerations for autonomous vehicles
12:10pm - 12:35pm 25 mins
Presentation from Mitsubishi Electric
12:35pm - 1:00pm 25 mins
Presentation TBA
12:35pm - 1:00pm 25 mins
Data Driven User Experience
12:35pm - 1:00pm 25 mins
Info
Panel Discussion: Selecting the Optimum Autonomous Mode
  • Moderator: Bryan Reimer - Research Scientist, MIT
  • Charles Green - Active Safety and Driving Automation Human Factors Consultant, Independent Consultant
  • Bryn Balcombe - CSO, Roborace
  • What best practice examples can we learn from nuclear, space and aviation industries
  • Understand how to integrate humans into automation. Not the other way around
  • How do we begin to change and adapt ready for production level automation and accelerate acceptance?
1:00pm - 2:20pm 80 mins
NETWORKING LUNCH & EXHIBITION
2:20pm - 2:25pm 5 mins
DATA & CONNECTED SERVICES
Chairperson's Welcome
  • Scott McCormick - President, CVTA
2:20pm - 2:25pm 5 mins
UX & CONNECTED SERVICES
Chairperson's Welcome
2:20pm - 2:25pm 5 mins
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Chairperson's Welcome
2:20pm - 2:25pm 5 mins
MOBILITY UNLOCKED
Chairperson’s Welcome
  • Lukas Neckermann - Chief Strategist, SPLYT
2:25pm - 2:50pm 25 mins
Info
DATA & CONNECTED SERVICES
The device formally known as your cell phone: How cars will become the next generation smart device
  • Adam Hudson - Senior Director & GM, US Connected Ca, LexisNexis Risk Solutions
  • How are OEMs evolving the connected car?
  • The connected car strategy mobilisation and monetisation
  • IoTs and the connected car
  • The changing architecture – software as the differentiator

2:25pm - 2:50pm 25 mins
Info
UX & CONNECTED SERVICES
Panel Discussion: Optimum strategies for Improved UX
  • Shyamala Prayaga - User Experience Evangelist, Ford Motor Company
  • David Holecek - Director Digital Experience, Volvo Car Corporation
  • Oddy Khamharn - Director of Automotive Connectivity, Chamberlain Group
  • How to make cars smarter and easier for the driver to navigate
  • Is HMI and voice interaction the key to a great user experience?
  • How can we plan future digital products & services that we will offer in vehicle and connected to peoples’ lifestyles - making our customers’ lives better & seamless with connectivity?
  • Reality check - are too many features making UX too complicated?
  • Will the automobile ever replace the mobile phone?
2:25pm - 2:50pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Autonomous Testing and Simulation for Increased Safety & Performance
  • Moderator: Phil Magney - Principal Analyst, Automotive, VSI
  • Schuyler Burson - Manager of ADAS and Functional Safety, Roush Industries
  • Jennifer Durfy - Skills Team Leader - Autonomous, AVL Test Systems
  • Stéphane Barbier - Chief Development Officer, TRANSPOLIS
  • Laksh Parthasarathy - Managing Partner and Global Business Head for Vehicle Verification and Validation Services, Tata Consultancy Services
  • Discover the latest testing and development methodology for AVs 

  • How to create safer autonomous systems by mapping out the end to end simulation tool trains 

  • Achieving bench marking and optimum autonomous performance by standardizing simulation data sets


2:25pm - 2:50pm 25 mins
Info
MOBILITY UNLOCKED
Panel Discussion: Unlocking Mobility Through Partnerships & Collaboration
  • Michael Mikos - CFO, car2go N.A.
  • Aarjav Trivedi - CEO, Ridecell
  • Lynn Blake - Vice President of Mobility, PSA North America Inc.
  • Martin Rosell - Managing Director, WirelessCar
  • Map out the journey from ‘owning economy’ to the ‘on-demand economy’ portfolio of car sharing, hailing, parking and charging services 

  • Understand how competition is encouraged by a two-fold remedy package granting API access to third-party aggregator platforms for mobility solutions  

  • How to offer a ubiquitous customer experience by enabling multi-brand cars to unified app communications

2:50pm - 3:15pm 25 mins
Info
DATA & CONNECTED SERVICES
Panel Discussion: Vehicle Data Collection: From Gold Mining to Money Making
  • Cyril Zeller - SVP Global Sales, Mobile Devices
  • James Levendusky - Vice President, IoT/Telematics, Verisk Insurance Solutions
  • Cletus Nunes - Director of Sales, Octo Telematics North America
  • Moderator: Scott McCormick - President, CVTA
  • Understand the complexity of Vehicle Data Collection and Secure Distribution
  • Beyond Standard OBD-II, discover where Valuable Data truly is
  • Hear about the benefit of Edge Computing Platforms for Vehicle Data Decoding and Processing
  • Learn how OEMs can leverage factory fitted connectivity with retrofit solutions


2:50pm - 3:15pm 25 mins
Info
UX & CONNECTED SERVICES
Today your car has a key - Tomorrow YOU will be the key: Reinventing the Driver and Passenger Experience with Biometrics
  • Gianni Uglietti - VP Marketing of the Smart Automotive Business Line, Idemia

The car industry is rapidly evolving, and the future of connected and self-driving vehicles is moving closer to a reality. Carmakers are facing the challenge to redefine the driver and passenger experience and digital identity and biometrics promise to play an important role for a more enjoyable and safer ride. Focusing on biometrics to identify and authenticate who you are, car manufacturers can integrate cameras into automobiles to assist in all aspects of the driving experience.

  • Creating Seamless driver authentication for vehicle access and tailored services, making the time spend in the car more valuable
  • Distracted and drowsy driver detection for safer hands-off-wheel operations on semi-autonomous and self-driving vehicles
  • In-car payment authorized by biometrics for convenient toll, fuel and store purchases from inside the vehicle


2:50pm - 3:15pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Carsharing as the path to Autonomous Ridehailing
  • Mark Thomas - Vice President, Marketing, RideCell

The real revolution with autonomous vehicles will be autonomous mobility-as-a-service, rather than pure individual ownership. But where and how will these cars know where to go? What tools will be required to run a successful autonomous ridehailing service in the future?

  • Autonomous vehicles will need a platform to direct them to pick up riders and to verify who is entering and exiting the vehicle.
  • They will need extensive fleet management and predictive maintenance platforms to understand potential wear issues, automate towing, recharging, and cleaning, detect left items etc. to keep autonomous vehicles operating reliably.
  • Entering carsharing and ridesharing services today are the best way for OEMs to best position themselves for autonomous service revolution.
2:50pm - 3:15pm 25 mins
Info
MOBILITY UNLOCKED
Mobility and Curb Congestion
  • Mark De La Vergne - Chief of Mobility Innovation, City of Detroit
  • Bob Youakim - CEO & Co-Founder, Passport
  • Bryan Barnhill II - Detroit Engagement Manager, City Solutions, Ford Smart Mobility
  • Chad Bailey - Vice President, NGP Capital
  • Moderator: Jason Nelson - Executive Director, Smart Cities Council
  • How to create a seamless journey experience using innovative mobility solutions that integrate parking and transportation   

  • Creating a new ecosystem involving the public and private sectors working together to improve curb, congestion and inner-city mobility 

  • Connect the dots between stakeholders – DoT, blue light fleets, public works, utilities – to solve the non-tech issues related to inner-city congestion  

3:15pm - 3:40pm 25 mins
UX & CONNECTED SERVICES
UX/ HMI Presentation by TomTom
  • Moderator: Chris Schreiner - Director of Syndicated Research, Strategy Analytics
3:15pm - 3:40pm 25 mins
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Keynote Address from AEye
3:15pm - 3:40pm 25 mins
Info
MOBILITY UNLOCKED
CASE STUDY: Next Generation V2X
  • Charles Ramdatt - Deputy Director of Public Works, City of Orlando
  • Measure implications upon economic strength and city safety by bringing a tech ecosystem to the City of Orlando 

  • The most advanced testing facility in the US – Map out the full range of automated technologies to ascertain current autonomous limitations  

  • See first-hand developments in semi-open and closed environment testing and how NASA is testing AVs

4:30pm - 4:55pm 25 mins
Info
DATA & CONNECTED SERVICES
Connected Vehicles or In-Car Companions?
  • Sal Dhanani - Co-Founder and Co-President, Automotive Business Unit, Telenav
  • The evolution of connected vehicles to “In-Car companions” that seamlessly assist drivers with day-to-day tasks
  • Transforming vehicles into “intelligent personal spaces” that effortlessly bring together navigation, entertainment and commerce;
  • Designing personalized In-Vehicle Infotainment Experiences that integrate capabilities like live traffic and weather, online music services, and virtual assistants;
  • Creating safe, seamless and delightful in-car experiences for drivers and passengers.
4:30pm - 4:55pm 25 mins
AI & CONNECTED SERVICES
Presentation by L&T Technologies
4:30pm - 4:55pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
The Route to Autonomy – Mapping & Localization
  • Curtis Hay - Technical Fellow, GPS & Maps, General Motors
  • Sara Gutiérrez-Lanza - Automotive Business Unit Director, GMV
  • Moderator: Danny Kim - Director, Advisory Services, VSI
  • How to minimise latency and enhance the driving experience through highly accurate, up-to-date maps 

  • Building a fast-cycle HD Map system that ensures automated vehicles can access and use the latest, most correct map 

  • Combining satellite with camera and sensor data to free-up computing power with GPS and IMU to perform absolute and relative localisation

4:30pm - 4:55pm 25 mins
Info
CYBER SECURITY IN MOBILITY
A Risky Ride? Cybersecurity for Connected Cars
  • Joe Fabbre - Director of Platform Solutions, GreenHills Software
  • Many cybersecurity techniques focus on securing the perimeter of critical computer systems and recovering in the event of failure. In this talk we’ll take a new perspective on building safe and secure systems.

4:55pm - 5:20pm 25 mins
Info
DATA & CONNECTED SERVICES
Panel Discussion: Consumer Expectations Driving the Need for Better Automotive Design
  • Moderator: Chris Schreiner - Director of Syndicated Research, Strategy Analytics
  • The importance of UI design to retain customers to your brand
  • Discover how to use AI in solving UX design issues
  • Any future interaction paradigms?
4:55pm - 5:20pm 25 mins
Info
AI & CONNECTED SERVICES
Intelligent Connectivity – The fusion between 5G, IoT and AI
  • Mardan Namic Kerimov - Senior Managing Consultant Center of Competence, Global Automotive, Aerospace & Defense Industry Global Business Services, IBM
  • How is Artificial Intelligence impacting the automotive industry and what the future holds for the connected car
  • Learn how a premium brand automaker sees the future of the connected car
  • Discover if these new technologies provide a better UX
  • Find out how combined technologies will transform the auto industry into a digital service business
4:55pm - 5:20pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Panel Discussion: Insurance for a Mobility Revolution
  • Kumi Walker - Chief Corporate Development and Strategy, Root Insurance
  • Moderator: Frederic Bruneteau - Managing Director, PTOLEMUS Consulting Group
  • Build a picture of the changing dynamic in 'motion' insurance and the impact of the insurance business model. How can insurers shift from B2C to B2B or otherwise?
  • The changing value chain. Explore key relationships between corporates and the largest primary and reinsurers to understand issues of data and customer ownership
  • The future is coming quickly and driving itself! How can insurers protect OEMs in a world of L5 autonomous fleets? What are the new forces at play?
5:20pm - 5:45pm 25 mins
Info
DATA & CONNECTED SERVICES
Panel Discussion: Fintech and the Connected Car: Innovative Opportunities
  • Dan Smith - Founder & President, Capstone Financial Group
  • Molly Heekin - Senior Director of Emerging Digital Payments Products and IoT, Visa
  • Peter Polit - Vice President and General Manager of Connected Vehicle Strategy and Business Development, SiriusXM
  • James Levendusky - Vice President, IoT/Telematics, Verisk Insurance Solutions
  • Moderator: Niranjan Manohar - Program Manager - Connectivity and Automotive IT, Frost & Sullivan
  • What collaborations are going to take place in the future and how much are IoTs paving the way?
  • Offering new cutting-edge solutions to differentiate yourself above the rest
  • How long will it be before connected cars drive connected payments?
5:20pm - 5:45pm 25 mins
AI & CONNECTED SERVICES
Achieving Confidence with AI - Consistent with ISO26262 and SOTIF
  • Edward Schwalb - Lead Data Scientist, MSC Software
5:20pm - 5:45pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Panel Discussion: The Software-defined Vehicle
  • Shyam Sundar - Global Head of Product, Vehicle Software Platform, Faraday Future
  • Automotive is on the verge of a transformation where software is becoming more dominant in defining the vehicle, and hardware playing the role of an enabler (and occasionally a bottleneck) to achieve the vision defined by software.
  • Present a story of how high levels of software cohesion in vehicles is driving towards automotive matching consumer device product features and lifecycles.
  • Evolution of Infotainment, Autonomy and Vehicle ECUs towards greater integration while paying attention to safety and security.
  • Consolidation and simplification of hardware blocks to match the increasing sophistication of software in vehicles
5:20pm - 5:45pm 25 mins
Info
CYBER SECURITY IN MOBILITY
V2V & V2I – The Misbehaviour of Detection
  • Speaker Sam Lauzon - Automotive Cybersecurity Software Developer, UMTRI
  • SCMS 2.0 – How do you detect a misbehaving vehicle when the current standard has no method of detection?  

  • Evaluating misbehaviour algorithms on functioning OBUs 

  • Investigation into what constitutes misbehaviour? 

5:45pm - 5:55pm 10 mins
DATA & CONNECTED SERVICES
Chairman's Closing Remarks
5:45pm - 5:55pm 10 mins
AI & CONNECTED SERVICES
Chairperson's Closing Remarks
5:45pm - 5:55pm 10 mins
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Chairman's Closing Remarks
5:45pm - 5:55pm 10 mins
CYBER SECURITY IN MOBILITY
Chairman's Closing Remarks
5:55pm - 7:55pm 120 mins
Networking Drinks Reception