KNect365 Automotive and TU-Auto are part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 06
Show Filter
Showing of Streams
10:45am - 11:20am
Info

Networking and Coffee Break

More
Showing of Streams
12:40pm - 2:15pm

LUNCH & NETWORKING BREAK

More
Showing of Streams
3:05pm - 3:35pm
Info

Networking and Coffee Break

More
Showing of Streams
4:30pm - 5:30pm

INDUSTRY CHOICE AWARDS CLOSING CEREMONY

More
9:00am - 9:05am 5 mins
HEADLINES - Sapphire/Ruby
Chairperson's Welcome
9:05am - 9:30am 25 mins
Info
HEADLINES - Sapphire/Ruby
Fireside Chat – How to Successfully Converge Mobility and Autonomy
  • Speaker Holger Weiss - Managing Director & CEO, German Auto Labs
  • Floris van de Klashorst - Senior Vice President, Mobility Solutions, Volkswagen Group AG
  • Gain the latest insight from Volkswagen on its Sedric pod launch and its Level 4/5 technology 

  • How to optimise project lifecycle efficiencies through effective analysis of milestones within project timelines from proof of concept and interior/exterior user studies to the Human-Machine Interface (HMI) 

  • Discover when it becomes economical for enterprise and commercial fleets to utilise autonomous technology 

  • Find out when and how Volkswagen plans to release its technology as an affordable proposition for private ownership

9:30am - 9:55am 25 mins
HEADLINES - Sapphire/Ruby
Keynote Panel
9:55am - 10:20am 25 mins
Info
HEADLINES - Sapphire/Ruby
Fireside Chat: Futureproof Partnerships for a Holistic UX
  • Interviewer: Chris Schreiner - Director of Syndicated Research, Strategy Analytics
  • For future autonomy and mobility, UX plays a central role in growth and adoption
  • The industry recognizes that partnerships are required to address all aspects of the customer journey
  • These partnerships and collaborations are changing the traditional automotive structure where the lines between customer, supplier, and competitor are blurring. We will discuss the benefits and challenges to this new world.
10:20am - 10:45am 25 mins
Info
HEADLINES - Sapphire/Ruby
5G in the Driver Seat
  • Nick Parrotta - Chief Digital and Information Officer, Harman International
  • From high bandwidth applications like streaming HD video to Safety Applications like C-V2X learn how 5G will enable a new range of services 

  • Understand how 5G will be a foundational technology in the enablement of autonomous driving 

  • It’s not just about bandwidth! Examine the trends in automotive data connectivity and discuss the specific use cases and benefits relevant to the connected car

10:45am - 11:20am 35 mins
Info
Networking and Coffee Break
11:20am - 11:25am 5 mins
DATA MONETIZATION & CONNECTED SERVICES
Chairperson’s Welcome
11:20am - 11:25am 5 mins
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Chairperson's Welcome
11:20am - 11:25am 5 mins
URBAN MOBILITY MONETIZATION
Chairperson’s Welcome
  • Lukas Neckermann - Chief Strategist, SPLYT
11:25am - 11:50am 25 mins
Info
DATA MONETIZATION & CONNECTED SERVICES
Panel Discussion: Thinking Outside the Box with Data Analytics
  • Cary Quatro - Senior Product Owner / Digital Services - Data Monetization, Ford Motor Company
  • Gahl Berkooz - Vice President of Data, Analytics and Monetization, ZF Group
  • Chris Wiklund - Senior Manager Automotive Solutions, Arity
  • Mitch Dornich - Vice President Product, SiriusXM
  • James Levendusky - Vice President, IoT/Telematics, Verisk Insurance Solutions
  • How best to use data from cars, drivers and mobility services to develop new revenue streams
  • What are the challenges with the connected car data explosion?
  • Challenges surrounding profiting off driver's data without alienating your customer
11:25am - 11:50am 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Panel Discussion: The intersection of Autonomous Policy and Auto
  • Bradley Miller - Director, Legal and Regulatory Affairs, National Automobile Dealers Association
  • Christopher Emmanuel - Director of Infrastructure and Governance Policy, Florida Chamber of Commerce
  • Ensure compliance at the intersection of policy and autonomy on a federal and state level
  • Are you adhering to data privacy and security policy and principles for AVs?
  • Get to grips with new rules on gathering geolocation, driver behaviour and driver health data – who has access and how is it used?
11:25am - 11:50am 25 mins
Info
URBAN MOBILITY MONETIZATION
Making Mobility Profitable
  • Sylvano Carrasco - VP of Connected Car, Getaround
  • Andreas Mai - Founder & CEO, ecomo
  • Ohad Zeira - Vice President Fleet Ventures, Avis Budget Group
  • Moderator: Lukas Neckermann - Chief Strategist, SPLYT
  • Understand how to run a profitable new mobility service including the techniques achieving high vehicle utilization rates 

  • Get a global perspective on investment patterns in connected car & telematics and mobility services – position yourself to move with the trends

  • Be an investment prospect. Strike the balance of innovation with disruption through effective use of cutting edge tech.

11:50am - 12:15pm 25 mins
Info
DATA MONETIZATION & CONNECTED SERVICES
Panel Discussion: Redefining the Relationship Between Automaker, Dealer and Customer
  • John F. Possumato - CEO, Driveitaway Inc.
  • Dave Nemtuda - Senior Director of Business Development, LexisNexis Risk Solutions
  • With so many people starting to buy their cars online what impact will this have on the dealer? 

  • How can the dealer bridge the gap between the automaker and the consumer?  

  • What does the future hold for the dealer in aMaaS world?  

11:50am - 12:15pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Leveraging PCIe for High-Speed In-Car Connectivity – The Data Center on Wheels
  • Ilan Shaari - Senior Vice President, Business Development, Valens

In-vehicle connectivity and advanced network architectures play a central role in the future of autonomous cars. The increasing number of devices, cables and connectors is leading to a complex and intricate system that demands a technological leap. PCIe, a technology widely employed in smartphones, computers and data centers today, can address the high-performance interface needs of the autonomous car and provide a stable and complete ecosystem support.

  • Learn about the technologies in the market that can extend in-vehicle PCIe transmission to several meters, while handling the harsh, noisy automotive environment
  • Understand how multi-Gigabit PCIe transmission can revolutionize in-vehicle connectivity, guaranteeing performance and flexibility
  • Explore the applications that can be optimized with long-distance PCIe transmission, such as shared storage, remote TCU connectivity, ADAS and infotainment data pipe, and centralized processing of clustered sensors over star/ring connectivity topologies

 

11:50am - 12:15pm 25 mins
Info
URBAN MOBILITY MONETIZATION
Mobility by Design
  • Stephan Zeh - Head of Audi Mobility Services / EVP & GM, Silvercar by Audi
  • Selecting a winning business model for new mobility i.e. flexible shared ownership, ad-subsidized car sharing and valet services 

  • Match the service to consumers’ needs - provide a general catch-all shared service?  Or is there a market for safe rides for kids to go to school? 

  • Discuss how to go from concept/pilot to full-scaleroll out and turn localized experiments, e.g. community ride-share schemes, into global solutions

12:15pm - 12:40pm 25 mins
DATA MONETIZATION & CONNECTED SERVICES
The Agile Automobile
  • Sathya Prasad - Senior Director, Tata Consultancy Services
12:15pm - 12:40pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
The Mobility & Passenger First UX
  • Speaker Edward Laganis - Design Engineering Director, Smart Design
  • Henry Greenridge - Government and Community Relations, Cruise Automation
  • Daniel Sisco - Director Automotive Systems and Innovation, Renesas
  • How to adjust your design processes as vehicle usage shifts to a ‘back seat’ or ‘passenger first’ experience through the advent of mobility services  

  • Discover how vehicle interactions and HMI are shifting as the primary purpose of the vehicle transitions from ‘driven to ridden’ and the implications  

  • Identify the meaningful tech experience that consumers are asking for in mobility services 

12:15pm - 12:40pm 25 mins
Info
URBAN MOBILITY MONETIZATION
Partnerships & Collaboration Driving Mobility
  • Moderator: Lukas Neckermann - Chief Strategist, SPLYT
  • Aravind Kailas - Research and Innovation Manager, Volvo Group CTO Office, Volvo Group
  • Dan Langford - Innovation Director, Nevada Center for Advanced Mobility, Nevada Governor's Office of Economic Development
  • Identify key partners that will make or break your service, including mobility platform, insurance, parking, etc. 

  • Assess the new mobility value chain to know what sorts of partnerships are right for your stage of progress 

  • Develop digital ecosystems along the value chain, the shape of which will vary by whether they aspire to expand their reach across technologies or across business models

  • Consider three value-creation models and their underlying use cases: revenue generation, cost reduction, and enhancement of safety and security. Which one stands as a priority?

12:40pm - 2:15pm 95 mins
LUNCH & NETWORKING BREAK
2:15pm - 2:40pm 25 mins
DATA & CONNECTED SERVICES
Keynote presentation by Renesas
  • Daniel Sisco - Director Automotive Systems and Innovation, Renesas
2:15pm - 2:40pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Panel Discussion: Behind the Curtain of Closed Environment AV and V2X Testing
  • Radovan Miucic - Technical Fellow and a Team Lead, Changan US R&D Center, Inc.
  • Understand how scenario modelling can be applied to simulator based validation approaches to ensure level 4 system reliability in any eventuality
  • Consider how simulator based approaches focused on virtual environments can be utilized to not only test but also train autonomous vehicle systems
  • Move from the lab to the test track to understand how the current crop of test centers are the key to obtaining real world validation of software based test results
2:15pm - 2:40pm 25 mins
Info
CYBER SECURITY IN MOBILITY
If IoT applications are considered an easy target, how can we protect applications for the Connected Car?
  • Speaker Andre Weimerskirch - Vice President Cybersecurity & Functional Safety, Lear Corporation
  • Asaf Ashkenazi - Chief Strategy Officer, Inside Secure
  • Kevin Baltes - Director and CISO - Vehicle Services Cybersecurity, General Motors
  • Chuck Brokish - Director of Automotive Business Development, Green Hills Software
  • How important is end-user awareness and how much is human error a crucial factor in the cybersecurity chain?  

  • How external applications interact with the internal 

  • Getting your security right to avoid a PR disaster

2:40pm - 3:05pm 25 mins
Info
DATA & CONNECTED SERVICES
Is Automotive Going the Way of the Airline?
  • Blake Emery - Director, Differentiation Strategy, Boeing Commercial Airlines
  • Devin Liddell - Principle Futurist, TEAGUE
  • What can the automotive industry learn from the commercial aviation industry, in which just a few OEMs outfit thousands of service providers?  

  • Is this the future of the automotive industry? Or, are there alternative scenarios?   

  • What lesson can the automotive industry borrow from commercial aviation to create its preferred future? 

2:40pm - 3:05pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Panel Discussion: AI & the Brains Behind the Operation
  • Seamus Hatch - Executive Vice Chairman & CMO, Invision AI
  • Yong Sun - Supervisor, Powertrain & Vehicle R&D, ISUZU Technical Center of America Inc.
  • Raed Shatara - Market Development Senior Principal Engineer, STMicroelectronics
  • Moderator: Susan Kuchinskas - Journalist, TU-Automotive
  • How many brains do you want in the car? Weigh up the benefits of an intelligent sensor that is distributing intelligence through the vehicle
  • Anticipate data storage challenges to meet AV grade level requirements. What do we need to do, today, to have sustaining solutions for the future?
  • Learn how integrated AI and networked smart sensors can together provide an optimum picture of surrounding objects and situations, adding layers of contextual information for making quicker, more accurate decisions
3:05pm - 3:35pm 30 mins
Info
Networking and Coffee Break
3:35pm - 4:00pm 25 mins
Info
DATA & CONNECTED SERVICES
Case Study: Building a Holistic Customer Journey through Partnerships - OEM & Amazon Alexa SDK Discuss the Integration of Voice in the Automobile
  • Chris Wennemen - Director Alexa Automotive, Amazon Inc.
  • Solving customer pain points with Voice – A real world example 

  • How will the integration of voice work and how is it enhancing the user experience? 

  • What challenges do Automakers face and how are they overcoming this?

3:35pm - 4:00pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Panel Discussion: Powering the AV Neural Network
  • James Hodgson - ‎Industry Analyst, ABI Research
  • Find out how to meet demands for new AV in-vehicle networking solutions that transmit data between high-resolution sensors, cameras, and processing engines at faster speeds
  • Be a part of the ecosystem development required for the next generation of multi-gig ethernet networking in vehicles
3:35pm - 4:00pm 25 mins
Info
CYBER SECURITY IN MOBILITY
Panel Discussion: How Can Fleet Owners & Car Sharing Services Stay One-Step Ahead of Identity Theft?
  • Craig Smith - Senior Director of Product Security, BYTON
  • Faye Francy - Executive Director, Auto-ISAC
  • Dan Sahar - VP of Product, Upstream
  • Discover the ways that fleet owners and car sharing services are leaving themselves open to widespread identity theft  

  • Are fleets more vulnerable to cyber-attacks? If so, why and what can we do to mitigate these risks 

  • Autonomous will be fleet.  Ford has already stated that.  Security concerns that kind of business proposition who owns the risk

4:00pm - 4:25pm 25 mins
Info
DATA & CONNECTED SERVICES
Panel Discussion: How Connected Cars Are Changing the Audio Game
  • Steve Newberry - Executive Vice President, National Association of Broadcasters
  • More people listen to the radio in their car than anywhere – finding better analytics to monetize on this lucrative data 

  • Connecting with the media industry for lucrative returns – thinking outside the box when it comes to data 

  • What is the role of local radio and broadcasters in the automotive industry looking forward, especially in the age of Spotify and Pandora?

4:00pm - 4:25pm 25 mins
Info
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Latest Autonomous Regulation Update
  • Chan Lieu - Senior Policy Advisor, Venable LLP
  • Get up to speed with the pace of transformation as policymakers and enforcement officials grapple with issues of safety, insurance, cybersecurity and privacy
  • Adapt as new business models challenge existing laws and regulations at the federal, state, and local levels
  • Build a robust strategy as the legal liabilities and regulatory compliance risks for businesses continue to rise
4:00pm - 4:25pm 25 mins
Info
CYBER SECURITY IN MOBILITY
Navigating the Future: A Roadmap to Flexible Security and Control Over a connected vehicle’s lifetime
  • Remy Crissco - Chairman of the Board, SIMAlliance
  • Increased connectivity is driving up the need for security 

  • Can cloud based security cover the entire Connected Ecosystem  

  • What is the best way to secure components such as (e.g. eSIM and Secure Element) already being utilised by some car manufacturers 

4:25pm - 4:30pm 5 mins
DATA & CONNECTED SERVICES
Chairman's Closing Remarks
4:25pm - 4:30pm 5 mins
TECH ROADMAP TO AUTONOMOUS MOBILITY
Chairman's Closing Remarks
4:25pm - 4:30pm 5 mins
CYBER SECURITY IN MOBILITY
Chairman's Closing Remarks
4:30pm - 5:30pm 60 mins
INDUSTRY CHOICE AWARDS CLOSING CEREMONY