TU-Automotive Europe is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
07:30 - 08:45 75 mins
Registration, Exhibition & Welcome Coffee
08:45 - 08:50 5 mins
Plenary Sessions: Strategic Presentations from Leaders in Auto-Tech
Welcome from TU-Automotive
08:50 - 09:00 10 mins
Plenary Sessions: Strategic Presentations from Leaders in Auto-Tech
Chairperson's Opening Remarks
  • Stephen Bell - Senior Analyst, Light Reading
09:00 - 09:30 30 mins
Info
Plenary Sessions: Strategic Presentations from Leaders in Auto-Tech
Panel Discussion: Collaborations defining a new industry
  • Scott Lyons - Business, Partner & Strategy Development, Connected Vehicle Platform & Products Organisation, Ford of Europe
  • Luca Giardino - Connected Car Project Manager, Lamborghini S.p.A
  • Sebastian Lasek - Head of Connectivity, Skoda
  • OEM collaboration has never been more important or needed than today – specifically in the definition of standards to in-vehicle software
  • Automakers are realising that working in silos is not conducive to innovation and only through genuine collaboration will they be able to not only solve pressing engineering issues and transition to the next level of automotive development but stay competitive with the new players entering this space. 
  • Is collaboration the only way OEMs can counter other non-auto movers in this space?
09:30 - 10:00 30 mins
Info
Plenary Sessions: Strategic Presentations from Leaders in Auto-Tech
ACES, Races and Databases
  • Rutger van der Wall - Senior Vice President, Product Management, Insurance, LexisNexis Risk Solutions
  • Aces - The future of automotive and consumer mobility services is Autonomous, Electric, Connected and Shared
  • Races - The race is on to discover how the investments made by both the auto OEMs and insurers can accelerated for the next generation of consumer centric services
  • Databases - Success and speed to market will depend on the ability to build compliant platforms that manage consent processes and are trusted and simple to use for the consumer
10:00 - 10:30 30 mins
Info
Plenary Sessions: Strategic Presentations from Leaders in Auto-Tech
Panel Discussion: Share Now Case Study: The aim to meet the mobility needs of millions of people around the world
  • Olivier Reppert - CEO, Share Now
  • Simon Broesamle - Chief Business Development Officer, Share Now
  • Collaboration: How to bring two enemies together and make them friends
  • Hear how BMW and Daimler, two traditional competitors, shocking the industry by joining forces to create a world leading mobility partnership
  • Learn what obstacles were faced in developing an international mobility service
10:30 - 11:00 30 mins
Info
Plenary Sessions: Strategic Presentations from Leaders in Auto-Tech
Brexit - Implications for the automotive industry in the UK & Europe
  • Mike Hawes - Chief Executive, The Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT)
  • As Brexit clouds the horizon, will a no deal Brexit be lose-lose for both UK & Europe and thereaten the viability of the industry? 
11:00 - 11:45 45 mins
Morning Coffee, Exhibition & Networking Break
11:45 - 11:50 5 mins
Track 1: We Are Connected - Connected Cars & Data
Chairperson's Welcome
  • Andrea Sroczynski - Managing Director, SBD Automotive Germany
11:45 - 11:50 5 mins
Track 2: The Autonomous Future
Chairperson's Welcome
11:50 - 12:20 30 mins
Info
Track 1: We Are Connected - Connected Cars & Data
Connected Vehicles or In-Car Companions?
  • Eric Wood - Vice President of User Experience Design and Research, Telenav
  • The evolution of connected vehicles to “In-Car companions” that seamlessly assist drivers with day-to-day tasks
  • Transforming vehicles into “intelligent personal spaces” that effortlessly bring together navigation, entertainment and commerce;
  • Designing personalized In-Vehicle Infotainment Experiences that integrate capabilities like live traffic and weather, online music services, and virtual assistants;
  • Creating safe, seamless and delightful in-car experiences for drivers and passengers.
11:50 - 12:20 30 mins
Info
Track 2: The Autonomous Future
Solving Perception through Intelligent Sensing
  • Peter Szelei - European BD Director, AEye

Moving beyond level 3 autonomation requires solving the toughest corner cases -- cases where subtle issues on the road can drive vastly different results. This session will discuss some of the toughest edge cases, describe intelligent LiDAR (iDAR), and its role in helping cars to understand context, minimize false positives and reduce latency, and reveal how both LiDAR and iDAR respond to these corner cases. How does advanced perception systems speed detect and classification and pave the way for L3+ levels of autonomy and how are automotive tier 1s packaging the capabilities enabled by these systems to meet the needs of automotive OEMs.

12:20 - 12:50 30 mins
Info
Track 1: We Are Connected - Connected Cars & Data
5G – The Revolution is upon Us: How will 5G impact the business of automotive?
  • Patrick Jeanbart - Head of Connected Services, Orange Business Services

Imagine a situation where you are driving and a pedestrian, hidden by a truck, is about to cross the road ahead of you. Instantly, your car tells you to slow down progressively so the pedestrian can cross the road safety, and the cars behind you have time to adapt their speed accordingly, making traffic smoother.

This is not science fiction. This is one of the many 5G use cases tested today by Orange and its ecosystem of Intelligent Transport Systems partners (automakers, ICT providers, smart city companies…) in Europe. Join our session to understand the key learnings of these experiments and why we believe that 5G, with its high bandwidth, low latency, network slicing capabilities, will revolutionize the automotive business in the coming years.

12:20 - 12:50 30 mins
Info
Track 2: The Autonomous Future
Driver Monitoring: Transition to Fully Autonomous Cars
  • Petronel Bigioi - CTO, Imaging and General Manager of FotoNation, Xperi Corporation
  • Aspects of driver monitoring system dynamics in the context of transition and proliferation of autonomous vehicles.
  • Will driver monitoring systems, infrastructure and know-how be lost by the wide scale adoption of autonomous vehicles?
12:50 - 13:20 30 mins
Info
Track 1: We Are Connected - Connected Cars & Data
Panel Discussion: The software defined vehicle – how to future connect your services
  • David Wong - Technology and Innovation Manager, SMMT
  • Alex Agizim - CTO of Automotive and Embedded Systems, EPAM
  • Juergen Daunis - VP Global Sales Connected Vehicles, Ericsson
  • Marek Wodzisławski - Head of Connected Car, MakoLab
  • Moderator: Andrea Sroczynski - Managing Director, SBD Automotive Germany
  • Deploying the right business logic for your customers
  • Defining the connectivity between vehicle and cloud computing
  • Using AR/VR to provide real-time road data and make manual navigation assistance smarter and safer
  • Understanding the digital transformation of big data
  • How can we think out of the box when it comes to monetization?
12:50 - 13:20 30 mins
Info
Track 2: The Autonomous Future
Panel Discussion: How close is close? How far do we need to go to take the driver out of the loop?
  • Paul Stacy - Director of Automotive Development, EMEA, LexisNexis Risk Solutions
  • How much closer are we to the first proper deployment of AV and what might early deployment look like?
  • How will early deployment influence business models?
  • How safe is safe? How can we create safe interaction between AVs, their users and other road users?
  • Is regulation hindering the advancement of AVs?
  • How is ADAS shaping the autonomous landscape?
13:20 - 14:50 90 mins
Networking Lunch & Exhibition
14:50 - 15:20 30 mins
Info
Track 1: We Are Connected - Connected Cars & Data
The Heterogeneity of Data
  • Has it moved from the ownership of data to the ownership of the connection?
  • How can we create a new value proposition from data – not just selling it
  • What is the best way to handle data?
  • Are spontaneous transactions the way forward for with regards to in-car data services?
14:50 - 15:20 30 mins
Info
Track 2: The Autonomous Future
The Business Aspects of Autonomous Commercial Vehicles
  • Rodrigo Caetano - Global Business Development Manager, Business Area Autonomous Solutions, Scania CV AB
  • Change of business model and mindset for an electric autonomous future
  • Public and shared transport at the heart of future autonomous mobility
  • Public engagement to accept shared transportation
15:20 - 15:50 30 mins
Info
Track 1: We Are Connected - Connected Cars & Data
Fireside Chat: Challenges and opportunities of building a global automotive software platform
  • Heiko Huettel - Head of Technology and Partner Management, Volkswagen
  • Interviewer: Holger Weiss - CEO & Founder, German Autolabs
  • How is Volkswagen rethinking their software design and electronics architecture
  • Why it is necessary for automakers to make software the core competency
15:20 - 15:50 30 mins
Info
Track 2: The Autonomous Future
Electric and Autonomous: Einride’s T-Pod Case Study
  • Pär Degerman - Chief Technology Officer, Einride
  • How to organise safe trials for autonomous vehicles on public roads
  • How best to support safe and transparent trialling in a modern environment
  • Furthering innovation and developments of technologies
  • What does the future hold and how will T-Pod affect transportation and logistics
15:50 - 16:20 30 mins
Info
Track 1: We Are Connected - Connected Cars & Data
Edge Computing for Automotive: An update on MEC Standard
  • Dario Sabella - Vice Chairman, ETSI ISG MEC
  • Overview and update of MEC standard specifications, API
  • MEC ecosystem engagement (industry groups, PoCs, MDT, Hackathons etc.)
15:50 - 16:20 30 mins
Info
Track 2: The Autonomous Future
What does the Autonomous Future Hold for Connected Fleet?
  • Hans Koning - Co-founder and CEO, Head of Business & Governance, Vicarium
  • How will fleet have an impact on the ownership model in an autonomous future?
  • What impact will it have on the architecture of cities
  • How will post sales and service be effected?
  • What will happen to the value chain in a new autonomous and semi-autonomous future?
16:20 - 17:00 40 mins
Afternoon Networking Coffee & Exhibition Break
17:00 - 17:30 30 mins
Plenary Sessions: Strategic Presentations from Leaders in Auto-Tech
The future of Radio? Will the Connected Car kill the Radio star?
  • Nick Piggott - Project Director, Radio DNS
17:30 - 18:00 30 mins
Info
Plenary Sessions: Strategic Presentations from Leaders in Auto-Tech
Panel Discussion: The Entertainment Industry & Auto Collide
  • Moderator: Hayley Bull - Director, 3Vision
  • Scott Lyons - Business, Partner & Strategy Development, Connected Vehicle Platform & Products Organisation, Ford of Europe
  • Joachim Franz - Director Distribution Sales & Key Account Managment, ProSiebenSat.1 Media SE
  • The provision of entertainment services is among the highest ranked creature comfort for automotive owners – how will these two very different industries work together in the future?
  • Will we be able to offer the same content in cars as we have in the home?
  • What will the licencing issues be?
  • Should OEMs be offering the likes of Netflix or other third-party services or should they be creating their own in-car entertainment experiences?
18:00 - 18:30 30 mins
Plenary Sessions: Strategic Presentations from Leaders in Auto-Tech
Start-up Elevate - 5 Hot new start-ups take to the main stage to demo their innovations, in this fast-paced hot new feature for 2019! Each start receives only 5 minutes to win the coveted best start-up.
  • Startup Andrey Golubinskiy - CEO & Co-Founder, Apostera
  • Startup Philippe Moulin - CEO & Co-Founder, DriveQuant
  • Startup: Paul Mundt - Founder & CEO, Adaptant
  • Judge: Hans Koning - Co-founder and CEO, Head of Business & Governance, Vicarium
  • Judge: Eyal Mayer - Head of Innovation, Mercedes Benz R&D Tel Aviv
  • Judge: Gregor Gimmy - Founder & Managing Director, 27 Pilots
  • Judge: Christian Götz - CEO & Co-Founder, HiveMQ
18:30 - 20:30 120 mins
Networking Drinks Reception & Exhibition
07:30 - 08:45

Registration, Exhibition & Welcome Coffee

More
Showing of Streams
11:00 - 11:45

Morning Coffee, Exhibition & Networking Break

More
Showing of Streams
13:20 - 14:50

Networking Lunch & Exhibition

More
Showing of Streams
16:20 - 17:00

Afternoon Networking Coffee & Exhibition Break

More
Showing of Streams
18:30 - 20:30

Networking Drinks Reception & Exhibition

More