KNect365 Automotive and TU-Auto are part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

The Next Phase of the Mobility Evolution

Identifying Autonomous Use Cases

Future Gazing – Setting the Agenda for Digital Automotive Services

Opening Keynote: How Car Sharing plays a pivotal part in the future of electric mobility

DAY 1: Wednesday 5 June 2019
Show Filter
7:45am - 8:45am 60 mins
Registration, Exhibition & Welcome Coffee
8:45am - 8:50am 5 mins
TU-Automotive Detroit 2019
Welcome from TU-Automotive
8:50am - 9:00am 10 mins
TU-Automotive Detroit 2019
Chairperson's Opening Remarks
9:00am - 9:35am 35 mins
Info
TU-Automotive Detroit 2019
Revolving Analysts: The Ultimate C.A.S.E. Study

Five leading analysts covering connectivity, mobility, cybersecurity and electrification take the stage for 7-minutes each in a fast-paced session revealing latest market trends, forecasts and opportunities for OEMs and automotive service providers.  

9:35am - 10:00am 25 mins
Info
TU-Automotive Detroit 2019
The Next Phase of the Mobility Evolution
  • Discover the latest market grabbing opportunities enabled by open APIs and a multi-OEM mobility platform 

  • Strategies that meet customer expectations of multi-modal transportation and the rapidly growing demand for last mile e-mobility  

  • How to map out partnerships that bring your services to new customer segments whilst uncovering new use cases for autonomous vehicles 

10:00am - 10:25am 25 mins
Info
TU-Automotive Detroit 2019
Identifying Autonomous Use Cases
  • Use cases drive business models, value chains, and strategic decisions - discover how the most prominent use cases are developing to help navigate and stay ahead of upcoming changes 

  • Why use case should be the first fundamental question to steer development on policy, software and hardware and how to get critical answers to questions such as where the vehicle will operate? Who owns the vehicle? What is being transported?  

10:25am - 10:50am 25 mins
Info
TU-Automotive Detroit 2019
Future Gazing – Setting the Agenda for Digital Automotive Services

Find out what WirelessCar’s connected services can do to digitize cars, enable seamless business flow as well as smart, fast and relevant B2C services looking forward.

10:50am - 11:40am 50 mins
Morning Networking Coffee & Exhibition
11:40am - 11:45am 5 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Chairperson's Opening Remarks
11:45am - 12:10pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Opening Keynote: How Car Sharing plays a pivotal part in the future of electric mobility
  • Fully electric carsharing creates the ultimate test bed for the future of EV
  • Redefining the future of on demand mobility for the urban dweller
  • How car sharing services are learning to co-exist with new micromobility services
12:10pm - 12:35pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Utilizing Electric Vehicles to provide Microtransit – Connecting the masses to public transit
  • Are planners and transit agencies asking the right questions?
  • What lessons can we learn in an ever increasing on-demand world?
  • How can we properly define success – what are the goals are we trying to accomplish
1:00pm - 2:25pm 85 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Lunch, Exhibition & Networking
2:25pm - 2:50pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Panel Discussion: How will blockchain impact the automotive industry
  • How can blockchain add value in an automotive and fleet scenario - how would it work, what are the applications, what information would be stored and what use does it offer?
  • What potential does it hold for vehicle transactions and vehicle sharing permissions?
2:50pm - 3:15pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Panel Discussion: Fast Charging into the Electric Future
  • Private Public Partnerships (PPP): how can these sectors come together to propagate fast charging as well as cover the costs and market structure?
  • From theory to practise – What does the ideal infrastructure look like?
  • How far down the value chain should OEMs go for charging stations and what is the value proposition for owning these value assets?
3:15pm - 3:40pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
What does it take to get EVs into the Marketplace?
  • How are we going to overcome infrastructure barriers?
  • The need for standardisation in regulations
  • Public perception challenges
  • What will be the impact on the supply chain – how can we create a new business model to deal with this issue?
3:40pm - 4:30pm 50 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Afternoon Networking Coffee & Exhibition Break
4:30pm - 4:55pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Security Risks in an EV Future
  • Understanding the risk of malware in charging stations
  • Security issues of the Internet of Electronic Vehicles (IoEV) architecture and the challenges for overcoming vulnerabilities
4:55pm - 5:20pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
The Need for Standardisation in EV Charging
  • Three different type of connectors and not enough charging stations is the answer wireless charging?
  • What will the impact of EV charging have on the utilities grid?
5:20pm - 5:45pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Panel Discussion: The Battle between Hydrogen Fuel Cells and Electric Alternatives
  • Will there be room for both in the market?
  • Support in infrastructure challenges – is this a chicken and egg scenario?
  • What are the challenges for achieving mass production of hydrogen fuel cells?
  • Are Lithium Ion Batteries a short term solution?
5:45pm - 5:50pm 5 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Chairperson's End of Day Wrap Up
5:50pm - 7:50pm 120 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Networking Drinks Reception & Exhibition
7:45am - 8:45am

Registration, Exhibition & Welcome Coffee

More
Showing of Streams
10:50am - 11:40am

Morning Networking Coffee & Exhibition

More
Showing of Streams