TU-Automotive E-Mobility Detroit is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

How Is AI Becoming the Engine of Change in Automotive?

5G in the Driver Seat

Roger Lanctot

Fireside chat with Ridecell

Strategy Analytics

Jun 06
Show Filter
8:00am - 9:00am 60 mins
Registration, Exhibition & Coffee
9:00am - 9:05am 5 mins
TU-Automotive Detroit 2019
Chairperson's Opening Remarks
9:05am - 9:30am 25 mins
Info
TU-Automotive Detroit 2019
Fireside Chat – How to Successfully Converge Mobility and Autonomy
  • Interviewer: Holger Weiss - CEO, German Auto Labs
  • Gain the latest insight from Volkswagen on its Sedric pod launch and its Level 4/5 technology 

  • How to optimise project lifecycle efficiencies through effective analysis of milestones within project timelines from proof of concept and interior/exterior user studies to the Human-Machine Interface (HMI) 

  • Discover when it becomes economical for enterprise and commercial fleets to utilise autonomous technology 

  • Find out when and how Volkswagen plans to release its technology as an affordable proposition for private ownership 

9:30am - 9:55am 25 mins
Info
TU-Automotive Detroit 2019
How Is AI Becoming the Engine of Change in Automotive?
  • From real-time recognition to cost reduction, operational efficiency and generating revenue discover how AI impacts the industry from autonomous driving, connectivity, electrification and shared mobility 

  • Discover how AI-enabled driver and vehicle features and mobility services can generate long-term industry-wide value whilst falling short in value created industry level in the short term 

  • How to implement AI pilots to gain knowledge, capture short-term value and establish the AI core to develop an integrated organization-wide view on AI 

9:55am - 10:20am 25 mins
Info
TU-Automotive Detroit 2019
Fireside Chat: Futureproof Partnerships for a Holistic UX
  • Interviewer: Chris Schreiner - Director of Syndicated Research, Strategy Analytics
  • For future autonomy and mobility, UX plays a central role in growth and adoption
  • The industry recognizes that partnerships are required to address all aspects of the customer journey
  • These partnerships and collaborations are changing the traditional automotive structure where the lines between customer, supplier, and competitor are blurring. We will discuss the benefits and challenges to this new world.
10:20am - 10:45am 25 mins
Info
TU-Automotive Detroit 2019
5G in the Driver Seat
  • From high bandwidth applications like streaming HD video to Safety Applications like C-V2X learn how 5G will enable a new range of services 

  • Understand how 5G will be a foundational technology in the enablement of autonomous driving 

  • It’s not just about bandwidth! Examine the trends in automotive data connectivity and discuss the specific use cases and benefits relevant to the connected car

10:45am - 11:40am 55 mins
Morning Networking Coffee & Exhibition
11:40am - 11:45am 5 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Chairperson's Opening Remarks
11:45am - 12:10pm 25 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Fireside chat with Ridecell
  • Roger Lanctot - Associate Director, Strategy Analytics
  • Aarjav Trivedi - CEO, Ridecell
12:10pm - 12:35pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Electrification: How is the industry changing and what does the future hold?
  • Michael Hughes - Chief Commercial and Revenue Officer, Chargepoint
  • Diversifying your product portfolio in this era of change and rethinking your revenue model
  • Decentralisation and how to gain government support
  • Changing the customer mindset
12:35pm - 1:00pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
The Future is Autonomous and Electric
  • Amer Akhtar - CRO, DeepMap
  • This statement seems to be ubiquitously reciprocated by automakers in the run up to the autonomous car. But is autonomous and electric intrinsically linked?
  • How is vehicle electrification better suited to powering the components enabling self-driving vehicles?
1:00pm - 2:20pm 80 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Lunch, Exhibition & Networking
2:45pm - 3:10pm 25 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Panel Discussion: EV – Preparing for a major shift in the industry
  • Ken Laberteaux - Sr. Principal Scientist, Toyota Research Institute-North America
  • Timotej Gavrilovic - Independent Consultant, Independent
  • Brett Smith - Director, Propulsion Technologies & Energy Infrastructure,, Center for Automotive Research
  • Greg Geiselhart - Director of Americas, WirelessCar
  • How can we convert from traditional sources to alternative sources of EV?
  • Battery content – which ones will succeed, and which ones won’t?
  • Who is really innovating in this industry – is it the new players or the old guards?
3:10pm - 3:40pm 30 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Afternoon Networking Coffee & Exhibition Break
3:40pm - 4:05pm 25 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Case Study – How can we build affordable electric vehicles?
  • Matti Vint - Engineering R&D Director - Powertrain Systems, Valeo
4:05pm - 4:25pm 20 mins
Info
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
When Will EVs “Cross the Chasm” into the Mainstream in the US
  • Loren McDonald - EV Research Analyst & Consultant, EVAdoption
  • US sales of EVs grew 75% in 2018 but California accounted for 46.7% of US sales and Tesla dominated with an estimated 53% of the market.
  • Battery range and charging speed is increasing rapidly but EVs still cost thousands more than comparable ICE models.
  • Which factors are most critical to driving mainstream adoption of EVs in the US and when will sales “cross the chasm” into mass consumer adoption?
4:25pm - 4:30pm 5 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
Chairperson's Closing Remarks
4:30pm - 4:35pm 5 mins
TU-Automotive E-Mobility Detroit 2019
End of Conference
8:00am - 9:00am

Registration, Exhibition & Coffee

More
Showing of Streams
10:45am - 11:40am

Morning Networking Coffee & Exhibition

More
Showing of Streams