KNect365 Automotive and TU-Auto are part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 03
Show Filter
9:00am - 9:30am 30 mins
Case Study: Public Private Data Partnerships
  • Speaker Jill North - Innovation Program Manager, Department of Transportation, City of San Jose
more

Learn how the City of San Jose has been working with partners to identify shareable data sources and applications.

  • Break down silos! Assess what a public/private partnership should look like, incl. mutual willingness to learn, embrace failure and give constructive feedback
  • Understand challenges around determining what data sets can be shared without risk to public privacy, plus getting the right infrastructure to process legacy and new data
  • Build mutually beneficial business cases off shared data, plus learn how data can feedback into transport/infrastructure planning e.g. framing signal timings
9:30am - 10:00am 30 mins
Market Update: AI for Automotive Applications
  • Speaker Clint Wheelock - Managing Director, Tractica
more

Artificial intelligence & its offspring (machine learning, deep learning) have always been big on hype. Take a look at the real-world applications and a market outlook for automotive AI.

  • Get the latest forecast for the AI market with a focus on automotive use-cases, incl. key growth areas, and break down the market ecosystem
  • With so many companies out there working on AI, understand the nuances of AI, machine learning, deep learning, etc so you know what best applies to your projects
  • Examine use-cases & applications for automotive AI, plus benchmark other industries to identify how to best apply the technology
10:00am - 10:30am 30 mins
Blockchain: From Hype to Application
  • Speaker Chris Ballinger - CEO and Founder, MOBI - the Mobility Open Blochain Initiative
more

What exactly is Blockchain and what does this technology bring when applied to connected cars & mobility solutions?

  • Learn how Blockchain allows the creation of digital ledgers with un-tamperable data, increasing transparency, security and preventing counterfeits by e.g. putting tags in products
  • Use Blockchain’s decentralization properties: How does a network of nodes open up to third parties & new services. What are the benefits of running in total decentralized ways?
  • Liquidize & divide anything into granular "tokens", allowing new ways of monetization, such as offering perks to good drivers or those who take good care of their vehicle
  • Understand remaining challenges with decentralization, incl. scaling, that blockchain networks have to deal with
10:30am - 11:30am 60 mins
Networking & Coffee Break
11:30am - 12:00pm 30 mins
Edge v Cloud: Processing the Data Hoard
  • Speaker Jonathan Salomon - Senior Associate, Renault-Nissan-Mitsubishi
  • Moderator Greg Basich - Senior Analyst - AMCS, Strategy Analytics
more

Transfer of data is vital to make real-time decisions in connected & autonomous vehicles. Identify the best way to process data on and off board.

  • Cut through the fog: Understand the difference between the vehicle as an IoT edge device to enhance services & data sharing and on-board edge processing for vehicle functionality
  • Find the balance between vehicle edge computing (i.e. sensor data, critical local processing) for real-time decisions and advanced data processing on the cloud
  • Identify the ultimate edge tech. suite, incl. sensors, cluster computing, A.I., silicon and software
12:00pm - 12:30pm 30 mins
Session TBA
12:30pm - 2:00pm 90 mins
Lunch Break
2:00pm - 2:30pm 30 mins
Maximize Data Monetization Opportunities
more

Connected cars are generating tons of data which can be used to understand how the vehicle is being used. But how can data be used to generate real revenue for the entire ecosystem?

  • Get to grips with how to monetize connected car data (i.e. location, audio, driving behaviour) by breaking through industry silos (i.e. media, insurance, smart cities)
  • Data + Scale = Value. Overcome limitations to gaining access to necessary amounts of data to monetize for e.g. advertisers & explore existing examples e.g. marketplace, UBI
  • Identify internal use-cases for data that reduce costs, incl. R&D, product development, quality management and supply chain optimization
2:30pm - 3:00pm 30 mins
Pan for Data Gold! Improving Data Access & Quality
more

You can’t power your car on the wrong kind of gas, same goes for data! Ensure you can access enough quality data to be able to scale the data exchange for services, machine learning & revenue.

  • Prepare connected vehicle & industry infrastructure for increased data access and understand the importance of packaging data in a machine – not human! – ready format
  • Enable easier access to data for third parties to be able to scale services; from avoiding industry fragmentation over platforms to opening up SDKs for APIs
  • Write the recipe for automotive data success: collect more data, make it transferable, store it and ensure it is accessible
3:00pm - 3:30pm 30 mins
AI in the Automotive Value-Chain, Inside and Outside the Car
more

AI has broad applications beyond self-driving & UX. Explore where else it can add value for the automotive industry.

  • Learn the benefits of infusing AI into every area of the value chain for supply optimization and quality management
  • Apply AI to the R&D process to test scenarios and operations environments beyond local test centers
  • Understand how AI can be used for analyzing consumer data for automotive marketing purposes
3:30pm - 4:00pm 30 mins
Networking & Coffee Break
4:00pm - 5:00pm 60 mins
Autotech Council Presents: Start-Ups Behind Data-Driven Mobility
  • Moderator Liz Kerton - President, Autotech Council
more

Hear the latest business ideas & technology from start-ups breaking into the automotive data space, plus feedback from expert judges incl. VCs and automotive experts.

5:00pm - 6:30pm 90 mins
Networking Drinks Reception